- Цэвэр байлгах
- Болсон, түүхий хүнсийг тусгаарлах
- Гүйцэд чанах
- Зохих хэмд хадгалах
- Аюулгүй ус, хүнс сонгох
ЯАГААД:
- Өвчин үүсгэгч бичил биетүүд бохирдсон гар, алчуур, хувцас, багаж, хэрэгсэл, хэрчих мод зэргээр дамжин хүнсийг бохирдуулдаг.
- Түүхий мах, тэдгээрийн шүүсэнд агуулагддаг бичил биетүүд бэлтгэх, хадгалах явцад бусад хүнстэй холилдож, улмаар бохирдуулахаас сэргийлнэ.
- Гүйцэд чанаж, болгосноор бүх аюултай бичил биетүүд устдаг. Хүнсийг 70С-аас багагүй хэмд чанаж, болгож хэрэглэх нь хамгийн аюулгүй байдаг.
- Бичил биетүүд 5С-аас 60С-д маш идэвхтэй үржиж, хороо ялгаруулдаг тул хоол, хүнсийг тасалгааны хэмд хадгалж болохгүй. Зарим бичил биетүүд хөргөгчний хэмд ч үрждэгийг анхаарах.
- Хоол хүнсний орц, түүхий эд нь аюултай бичил биетэн, химийн бодисоор бохирлогдсон байж болох учир заавал угааж хэрэглэнэ.
Хүнс хоолны аюулгүй байдлыг хангах таван зарчим |
|
2025-08-20 16:15:29
2025-08-20 15:25:13
2025-08-20 14:40:31
2025-08-20 14:09:34
2025-08-20 12:58:56
2025-08-20 12:43:30
2025-08-20 12:42:55
2025-08-20 12:31:07
2025-08-20 11:17:13
2025-08-20 11:07:36
2025-08-20 10:05:51
2025-08-20 09:51:44
2025-08-20 09:20:17
2025-08-20 09:07:30
2025-08-20 08:10:42
2025-08-20 07:20:00
2025-08-20 07:10:00
2025-08-20 07:00:00
2025-08-20 07:00:00
2025-08-20 07:00:00
2025-08-20 07:00:00
2025-08-20 07:00:00
2025-08-20 07:00:00
2025-08-20 07:00:00
2025-08-20 07:00:00
2025-08-19 16:35:47
2025-08-19 16:26:24
2025-08-19 15:00:50
2025-08-19 14:22:07
2025-08-19 14:16:03
2025-08-19 13:38:12
2025-08-19 13:35:02
2025-08-19 13:07:42
2025-08-19 12:29:09
2025-08-19 11:27:24
2025-08-19 10:30:21
2025-08-19 10:22:23
2025-08-19 10:01:26
2025-08-19 09:58:35
2025-08-19 09:56:49
2025-08-19 09:20:47
2025-08-19 09:13:59
2025-08-19 08:32:48
2025-08-19 08:08:42
2025-08-19 07:00:01
2025-08-19 07:00:00
2025-08-19 07:00:00
2025-08-19 07:00:00
2025-08-19 07:00:00
2025-08-19 07:00:00
2025-08-19 07:00:00
2025-08-19 07:00:00
Монгол Улс, Улаанбаатар хот, Сүхбаатар дүүрэг, VIII хороо, "Ардын эрх"-ийн байр, Гуравдугаар давхарт Эргэлт.мн редакц |
7509-1188 |