- Цэвэр байлгах
- Болсон, түүхий хүнсийг тусгаарлах
- Гүйцэд чанах
- Зохих хэмд хадгалах
- Аюулгүй ус, хүнс сонгох
ЯАГААД:
- Өвчин үүсгэгч бичил биетүүд бохирдсон гар, алчуур, хувцас, багаж, хэрэгсэл, хэрчих мод зэргээр дамжин хүнсийг бохирдуулдаг.
- Түүхий мах, тэдгээрийн шүүсэнд агуулагддаг бичил биетүүд бэлтгэх, хадгалах явцад бусад хүнстэй холилдож, улмаар бохирдуулахаас сэргийлнэ.
- Гүйцэд чанаж, болгосноор бүх аюултай бичил биетүүд устдаг. Хүнсийг 70С-аас багагүй хэмд чанаж, болгож хэрэглэх нь хамгийн аюулгүй байдаг.
- Бичил биетүүд 5С-аас 60С-д маш идэвхтэй үржиж, хороо ялгаруулдаг тул хоол, хүнсийг тасалгааны хэмд хадгалж болохгүй. Зарим бичил биетүүд хөргөгчний хэмд ч үрждэгийг анхаарах.
- Хоол хүнсний орц, түүхий эд нь аюултай бичил биетэн, химийн бодисоор бохирлогдсон байж болох учир заавал угааж хэрэглэнэ.
Хүнс хоолны аюулгүй байдлыг хангах таван зарчим |
|
2025-05-15 20:49:09
2025-05-15 20:35:36
2025-05-15 14:47:32
2025-05-15 13:47:21
2025-05-15 13:10:52
2025-05-15 12:50:56
2025-05-15 12:48:43
2025-05-15 12:46:52
2025-05-15 12:41:37
2025-05-15 12:37:58
2025-05-15 12:36:33
2025-05-15 12:33:45
2025-05-15 12:27:23
2025-05-15 11:48:50
2025-05-15 11:32:23
2025-05-15 10:59:09
2025-05-15 10:36:18
2025-05-15 10:14:08
2025-05-15 09:50:20
2025-05-15 09:42:24
2025-05-15 09:07:21
2025-05-15 08:12:25
2025-05-15 07:21:48
2025-05-15 07:00:31
2025-05-15 07:00:03
2025-05-15 07:00:00
Монгол Улс, Улаанбаатар хот, Сүхбаатар дүүрэг, VIII хороо, "Ардын эрх"-ийн байр, Гуравдугаар давхарт Эргэлт.мн редакц |
7509-1188 |