Тэгвэл бид амттай нийслэл салат бэлтгэх жоруудыг танилцуулж байна.
ТАХИАН МАХТАЙ “НИЙСЛЭЛ” САЛАТ
Хийх арга:
Тахиа болон үхрийн мах, төмс луувангаа зөөлөртөл нь чанаж болгоод, бүгдийг нь куб хэлбэртэй хэрчинэ. Өндөгөө ч мөн жижиг хэрчинэ. Бусад бүх орцын хамт холиод, давс болон бусад амтлагчаа өөрийн хүссэнээр тааруулж, майонезаар хутгаарай.
Орц:
ГЭРИЙН МАЙОНЕЗООР АМТАЛСАН САМ ХОРХОЙТОЙ “НИЙСЛЭЛ” САЛАТ
Хийх арга:
Салатанд хийх луувангаа чанаж болгоод, мөн л жижиг куб хэлбэртэй хэрчинэ. Мөн авокадо, өргөст хэмхээ ч гэсэн хальслаад жижиг дөрвөлжин хэрчээрэй. Харин энэ хооронд майонезаа бэлдье. Самраа (газрын самар, хушны самар) хальсалж угаагаад, хүйтэн усанд 2-3 цаг сойно. Дараа нь самраа миксердээд, үүнийгээ бусад лимоны шүүс, дарс, тос, хуурай гичтэйгээ сайтар холиорой.
Салатны орц:
Майонезны орц:
ОРОС МАЯГИЙН САЛАТ
Хийх арга:
Төмс, луувангаа хэт зөөлөн биш, хатуу ч биш чанаж болгоод жижигхэн куб хэлбэртэй хэрчинэ. Хиам, өргөст хэмхээ ч гэсэн жижиг дөрвөлжин хэрчээд, давс болно сонгиноор амтлаад, майонез, цөцгийгөөр хутгана.
Орц:
МӨӨГТЭЙ “НИЙСЛЭЛ” САЛАТ
Энэхүү салат нь цагаан хоолтнуудад зориулсан буюу ямар ч мах, махан төрлийн бүтээгдэхүүн ордгүйгээрээ онцлог юм.
Хийх арга:
Төмс, лууван, өндөгөө чанаад жижиг дөрвөлжин хэрчинэ. Бусад орцоо ч мөн адил. Харин мөөгөө 3-4 хуваагаад хийгээрэй. Хамгийн сүүлд амтлагчуудаа хийгээд, майонезаараа хутгах бөгөөд даршилсан өргөст хэмхний шүүсээр үл ялиг амт оруулж болно.
Орц:
ЗАГАСТАЙ “НИЙСЛЭЛ” САЛАТ
Хийх арга:
Төмс, өндөгөө болтол нь чанаад жижиг дөрвөлжин хэрчинэ. Яргай загас, болон өргөст хэмхээ өөрийн хүссэнээр хоёуланг нь ижилхэн хэрчээд түрс болон майонезаараа амтлаарай.
Орц:
Амттай нийслэл салатны таван жор |
|
2025-07-05 14:23:18
2025-07-05 14:11:32
2025-07-05 13:40:51
2025-07-05 12:56:48
2025-07-05 08:33:24
2025-07-05 08:07:34
Монгол Улс, Улаанбаатар хот, Сүхбаатар дүүрэг, VIII хороо, "Ардын эрх"-ийн байр, Гуравдугаар давхарт Эргэлт.мн редакц |
7509-1188 |