• Өнөөдөр 2024-04-27

Баярын ширээн дээрх АМТАТ БЯЛУУГ ХЭРХЭН ХИЙХ ВЭ

2020-12-27,   1044

Шинэ жилийн баярын ширээг амтат бялуугүйгээр төсөөлөхийн аргагүй. Түүнчлэн сүүлийн үед эзэгтэй нар баярын ширээгээ өөрийн гараар хийсэн бялуугаар чимэхийг илүүд үзэх болсон. Иймд баярын ширээн дээрх гол амттан болох бялууг хэрхэн хийх арга болон жорыг танилцуулъя.

Орц: Гурил 300 гр, цардуул хоолны гурван халбага, өндөг найман ширхэг, элсэн чихэр 400 гр, какао нэг хоолны халбага, жүржийн шүүс.

Крем: Цөцгийн тос /масло/ 400 гр, сахарын нунтаг 300 гр, зургаан өндөгний шар, шоколад 100 гр, сүү хоолны хоёр халбага, коньяк, ванилин.

Хавчуурга: 200 гр чангаазны чанамал

Сироп: Элсэн чихэр 100 гр тал стакан ус, коньяк хоолны нэг халбага, нимбэгний шүүс.

Хийх арга: Өндөгний цагааныг хөөсөртөл хутгаж, элсэн чихэр бага багаар нэмж уусгана. Өндөгний шар, шигшсэн гурил, цардуул болон шүүсээ нэмж хутгана. Зуурмагаа гурван хэсэг болгож, 200 хэмд 30 минут тус тусад нь жигнэж болгоно. Нэг хэсэгт нь какао нэмээрэй. Ус, элсэн чихэр, шүүсээ хольж, сироп буцалгана. Коньяк нэмээд бялууны их биеийг цацаж норгоно. Бялууны доод үед нь чанамал, бусдад нь крем тvрхэнэ. Дээгvvр болон хажуугаар мөн крем тvрхэнэ.

Крем бэлдэх: Өндөгний шарыг сахарын нунтагтай хольж сэвсийтэл нь хутгана. Дээрээс нь сүүнд хайлуулсан шоколадыг бүлээнээр нь нэмж ууранд үргэлжлүүлэн хутгана. Өтгөрөөд ирэхээр нь авч хөргөөд зөөлрүүлсэн маслотой хольж крем зуурна. Коньяк, ванилин нэмээрэй.

 


Баярын ширээн дээрх АМТАТ БЯЛУУГ ХЭРХЭН ХИЙХ ВЭ
АНХААР! Та сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууныг баримтална уу. Ёс бус сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Мэдээний сэтгэгдэлд ergelt.mn хариуцлага хүлээхгүй.

Нийт сэтгэгдэл: 0
Шинэ мэдээ
Нийтлэлчид
Монгол Улс, Улаанбаатар хот, Сүхбаатар дүүрэг, VIII хороо, "Ардын эрх"-ийн байр, Гуравдугаар давхарт Эргэлт.мн редакц
7509-1188